1

1

13 Kasım 2018 Salı

KREPLİ SEBZELİ BÖREK


MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı ucu ile tuz
un
İç harcı için
1 adet orta boy patates
Bezelye
Havuç
Kırmızı biber
Yeşil biber
Mısır
Tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
YAPILIŞI
İlk olarak krepleri hazırlayalım. Süt, yumurta ve tuzu karıştırıp içerisine azar azar un ekleyip çırpıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar un ekliyoruz. Daha sonra bir krep tavasına bir çay kaşığı kadar tereyağı veya margarin ilave ettikten sonra 1 kepçe kadar karışımdan alıp tavaya ince bir şekilde yayıyoruz. Biraz bekledikten sonra bir spatula yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirince tavadan bir tabağa alıyoruz. Hamur bitinceye kadar bu şekilde pişiriyoruz. 
İçi için gerekli malzemeleri (mısır hariç) küçük küçük doğrayıp iyice soteliyoruz. Baharatları da ekledikten sonra ocaktan indirip içerisine mısırı ilave ediyoruz. Daha sonra bir krebi alıyoruz ve ortasına hazırladığımız içten bir miktar koyup krebi kare bir şekilde katlıyoruz. Açılan kısmı aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.Bütün krepleri hazırladıktan sonra üzerlerine kaşar dilimleyerek fırında kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz. Kaşarlar eridikten sonra servis tabaklarına alabiliriz.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...