1

1

9 Temmuz 2014 Çarşamba

YENİKÖY KURABİYESİ




MALZEMELER

  • 1 Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Yumurta Beyazı
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Nişasta 
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un


YAPILIŞI

Margarin sıvı yağ ile iyice yumuşatılır. Su ve yumurtanın beyazı karıştırılır. Kalan malzemeler de ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamura farklı şekiller verilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülerek pişirilir.

NOT: İsteğe göre üzerine susam ve ya çörek otu de serpilebilir.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...