MALZEMELER
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 bardak un
İçi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Dilerseniz çörek otu,susam
YAPILIŞI
1 su bardağı sütü ılıtıp şekerle birlikte mayayı içerisinde eritin.Daha sonra diğer hamur malzemelerini de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra hamuru iki parçaya bölüp her birini tepsi büyüklüğünde açılır (fırın tepsisi kadar).Üzerine peynir ve maydanoz karışımından serpilir (dilerseniz maydanoz kullanmayabilirsiniz).Hamur rulo şeklinde sarılır ve 3 parmak kalınlığında dilimler kesilir.Tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder