Malzemeler :
1 Litre süt
1 Bardak toz şeker
2 Yemek kaşığı un
2 Kaşık nişasta
1 Paket vanilya
1/2 Paket tereyağı
Yapılışı :
Tereyağı içerisinde nişasta ve un kavrulur.Sonra süt eklenir.Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir.Göz göz olunca ocaktan alınır.Vanilyası ilave edilir.6-7 dakika mikserle çırpılır.Cam kaba dökülür.Buzdolabında soğutulur.Servis etmeden önce dilimlenerek servis tabaklarına alınır.
NOT ! :İstenirse tarçınla süslenebilir.
AFİYET OLSUN !
1
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KREPLİ SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...
-
MALZEMELER 1 Paket Margarin 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı Su 1 Yumurta Beyazı 1 Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Nişasta...
-
Kızımın okulundaki yerli malı haftası kutlaması için pasta bize düştü.Bizde oturduk düşündük nasıl bir süsleme yapabiliriz diye.Sonunda üze...
-
MALZEMELER 1 kilo pazı 1 kilo semiz otu 4 adet soğan Tuz Karabiber Kırmızıbiber Nane YAPILIŞI Semizotu, pazı ve s...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder