1

1

10 Temmuz 2014 Perşembe

MİDYE BÖREK

Malzemeler :
3 adet yufka
1/2 paket tereyağ
1/2 bardak sıvı yağ
Peynir
1/2 bardak süt













Yapılışı :

Bir kapta tereyağını eritiyoruz.İçerisine süt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.Yufkalara tek tek tereyağ,süt,sıvı yağ karışımından sürüyoruz.Yufkayı enine ve boyuna keserek dörde bölüyoruz(her bir dilim üçgen şeklinde olacak).Bölünen parçanın sivri olan kısmından geniş olan kısma doğru elimizle pile şeklinde itiyoruz.Oluşan iki ucu bir araya getirerek üst üste koyuyoruz.
İçine  peynirli harçtan koyuyoruz.Sarıp tepsiye altta kalan kısmı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu sürüp 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...