1

1

9 Temmuz 2014 Çarşamba

DÜĞME KURABİYE


MALZEMELER
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • Alabildiği Kadar Un
  • Kakao


YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarin şeker eriyene kadar yoğurulur. Sıvı yağ ve yumurta eklenir. Nişastaya kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karışıma eklenir. Daha sonra kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un ilave edilir. Hamurdan küçük bir parça ayrılır. Hamura şekil ve tepsiye dizilir. Ayrılan parçaya kakao eklenerek
şekillerin üzerine düğme şeklinde konur. Tepsi fırına sürülerek 170-180 derecede çok kızarmadan pişirilir.

AFİYET OLSUN..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...