1

1

11 Temmuz 2014 Cuma

MUHALLEBİLİ KURABİYE


MALZEMELER
Hamur için
150 gr margarin(oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Muhallebisi için
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya




YAPILIŞI
İlk olarak muhallebiyi hazırlayalım.Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencerede karıştırıp orta ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuması için bir tarafa alıyoruz.

Hamuru için margarinle pudra şekerini iyice mikserle çırpın.İçerisine diğer malzemeleri de ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru biraz dinlendirdikten sonra.cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avuç içi kadar açın.içerisine bir tatlı kaşığı muhallebi koyun ve sıkmadan kapatıp kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin ya da çikolatayı eritip üzerine dökerek de servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...