1

1

22 Temmuz 2014 Salı

BABAGANUŞ

MALZEMELER
1 Kilo patlıcan
5 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
250 gram yoğurt
Tuz
Yaklaşık bir avuç maydanoz
1-2 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ









YAPILIŞI
İlk olarak patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerin yanan kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini temizliyoruz.Soyulan patlıcan ve biberler küçük parçalara bölünür.Eğer patlıcanları ve biberleri tuz ile birlikte dövebilirseniz daha iyi olur.(Bunun için bir havanda kullanabilirsiniz ama biraz uğraştırıcı oluyor)Eğer zamanınız yoksa çok küçük parçalayın ya da blenderdan da geçirebilirsiniz.Sarmısakları da ekleyerek dövmeye devam edilir.Dövülen malzemeler iyice macun kıvamına getirilir.Daha sonra içerisine yavaş yavaş yoğurt yedirilir.Oluşan karışımı servis tabağına alıyoruz.Üzeri için bir miktar tereyağıyla kırmızı biberi kızdırdıktan sonra babaganuşun üzerine gezdiriyoruz.Eğer varsa maydanozla süslüyoruz.Maydanozu sevmiyorsanız koymasanız da olur.Hemen servis edilir.

AFİYET OLSUN!!!!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...