1

1

1 Temmuz 2014 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI TOPLAR(RAFAELLO)

MALZEMELER

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1,5 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 grama yakın Hindistan cevizi
Üzeri için
Bitter çikolata
1 tatlı kaşığı margarin
İçi için
Ceviz parçaları
YAPILIŞI
Soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayalım.İyice çırptıktan sonra içerisine pudra şekeri ve labne peynirini ekleyip biraz daha çırpalım.Sonra içerisine hindstan cevizini ekleyip yoğuralım.Gerekirse hindistan cevizini biraz daha çok koyabilirsiniz.Rahatça yuvarlayabileceğimiz kıvama gelinceye kadar hindistan cevizi ekleyip yoğuralım.Yoğurduktan sonra buzdolabında biraz bekletelim.Bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içerisine ceviz parçasından koyup yuvarlayalım.
Bütün hepsini bu şekilde yuvarladıktan sonra bitter çikolatayı benmari usulü (kaynayan suya koyulan bir kapta eritme işlemi)eritelim.Eridikten sonra içerisine margarini koyup karıştıralım.Yapmış olduğumuz topları çikolata ile kaplayıp buzdolabında bekletelim.Dilerseniz tüm çikolataya bulayın dilerseniz de çikolatanın içerisine bir tarafını batırıp servis ediyoruz.


                                     




AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...