- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 4 kaşık un
- yarım su bardağı şeker
Üzeri için
- Hindistan cevizi,
- 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için kullanılacak)
YAPILIŞI
Krema malzemelerini bir tencereye koyup koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.Hazır olan kremayı soğuması için bir kenara bırakıyoruz.Hamurumuz için gereken yumurta ve şekeri köpürünceye kadar iyice çırpıyoruz.Kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz ve üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ince bir tabak olacak şekilde döküyoruz.170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Pişen keki fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye bölüyoruz.Her bir parçayı rulo şeklinde sarıyoruz.Sıcak sıcak yapılırsa kolay rulo gibi sarılır.Biraz soğuduktan sonra ruloyu açıp arasına önceden hazırladığımız kremadan sürüyoruz.Sürdükten sonra tekrar rulo şeklinde sarıyoruz.Diğer parçaya da aynı işlemi uyguluyoruz.Rulo haline getirdiğimiz kekimizi 2 parmak genişliğinde olacak şekilde dilimliyoruz.Her bir dilimi soğuk süte batırıp hindistan cevizine buluyoruz.Soğuk olarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder