1

1

3 Temmuz 2014 Perşembe

TİRAMİSU

Gerçekten çok severek yaptığım ve yediğim hafif tatlılardan biridir Tiramisu.Aslında köken olarak Türk mutfağına ait değil ama yinede iyi ki mutfağımıza dahil olmuş ta bizde yapıp afiyetle yiyoruz.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.....
MALZEMELER
3  Yumurta
3 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için
1,5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
Islatmak için
1 bardak soğuk süt
1-2 yemek kaşığı nescafe

YAPILIŞI
İlk olarak kreması için bütün malzemeleri bir tencereye alıp koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.Arada bir karıştırarak kabuk tutmasını engelleyelim.
Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz Daha sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Karışımı önceden yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından çıkarıyoruz. Soğuk süt içerisinde nescafeyi eritip keki ıslatmak için üzerine eşit bir şekilde yemek kaşığıyla döküyoruz.Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı yayıyoruz.Biraz buzdolabında bekletirsek üzerine kakao serptiğimizde ıslanmaz..Beklemiş olan tatlımız dolaptan çıkarıp üzerine hiç boş yer kalmayacak şekilde süzgeçle kakao serpiyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!!!!!













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...