1

1

31 Temmuz 2014 Perşembe

AVCI BÖREĞİ


MALZEMELER:

1 paket hazır yufka
3 adet yumurta
250 gr.kıyma
1 çay bardağı ceviz
 Yarım demet maydonoz
2 adet soğan 
yarım çay bardağı sıvıyağ
galeta unu
1 çay bardağı kısırlık bulgur 
YAPILIŞI:

Yufkaları önce 2 ye sonra 4 e sonra da 8 parçaya bölünür,bu işlemi yufkaları üst üstte koyarak yapabilirsiniz.
Bir tavanın içine önce soğanlar, sonra kıyma konularak kavrulur.Kavrulma işlemi bittikten sonra soğumaya bırakılır.   Kısırlık bulguru bir kaba alırız ve sıcak su ile ıslatırız. Kıymalı iç harcı  soğuduktan sonra maydonoz , bulgur ve ceviz ilave edilip karışrırılır.Yufkaların içine iç harcını koyarak rulo şeklinde sarılır.

Yumurtalar beyazından ayrılarak bir kapta çatal yardımı ile çırpılır.Sardığımız yufkalar önce yumurtaya sonra bir kaba koyduğumuz galeta ununa batırılıp kızgın yagda kızartılır.

Servis tabağına alınarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...