1

1

25 Temmuz 2014 Cuma

PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA

MALZEMELER
1 Su bardağı  ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kuru maya
6-7 su bardağı un










İçi için
2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kımızı toz biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kimyon


YAPILIŞI

İlk olarak hamur için gerekli olan malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanması için bir kenarda bekletilir.İçi için patatesler haşlandıktan sonra kabukları soyularak ezilir.(Rendeleyebilirsiniz)İçerisine diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır.Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle hafifçe bastırarak açılır.Ortasına hazırladığımız içten koyulur ve kenarları ortada toplayarak kapatılır.Hafifçe bastırdıktan sonra mutfak makasıyla kenarlarından 7-8 adet kesik atın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün.Onun üzerine de haşhaş dökün ve 200 derecelik fırında pişirin.

AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...