1

1

22 Temmuz 2014 Salı

MİLFÖYLÜ KOLAY LAZ BÖREĞİ

MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
Krema için
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Dilerseniz vanilya

Üzeri için
Pudra şekeri





YAPILIŞI
Krema için gerekli malzemeler bir tencerede karıştırılarak orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.Pişen krema bir kenara soğuması için bırakılır.
Milföy hamuru yumuşadıktan sonra her bir parçayı dörder parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sık bir şekilde diziyoruz.Kaç kişiyseniz ona göre milföy yaprağı kullanabilirsiniz.Her bir parçayı dörde böldüğümüz için 5 yapraktan 20 adet küçük kare çıkıyor.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Pişip kabaran milföy hamurlarının her bir parçasını ortadan ikiye ayırıp arasına hazırlamış olduğumuz kremadan koyup üst kısmı tekrar kapatılır.Servis etmeden önce üzerlerine pudra şekeri serperek servis edilir.



AFİYET OLSUN!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...