1

1

22 Temmuz 2014 Salı

DİLBER DUDAĞI TATLISI

MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yumurta
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için 
Margarin
İçi için
Ceviz içi
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu




YAPILIŞI
Şerbeti için su ve şeker bir tencerede karıştırılıp kaynatılır.Kaynadıktan sonra içerisine limon suyu sıkılır.Biraz daha kaynadıktan sonra altı kapatılıp ılıması beklenir.
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur biraz dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurdan 8'er adet ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.Her bir beze nişastayla tabak büyüklüğünde açılır.Aralarına bir miktar nişasta serpilir.8 adet beze üst üste koyulduktan sonra hepsi bir kerede biraz daha büyük açılır.Açılan hamurdan çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir.

Ortasına ceviz koyulup iki tarafından dudak şeklinde kapatılır.Orta kısmı açık kalacak.

Daha sonra tepsiye sık bir şekilde yerleştirilir.Bir miktar margarin eritilir ve tepsiye dizilen hamurların üzerine bolca dökülür.

170 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Pişen dilber dudakları ılıdıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN!!!














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...