4 adet alabalık
1-2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
Limon
Tuz
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Alabalıkları iyice yıkadıktan sonra tuzlayalım.Balığın sığabileceği kadar bir yağlı kağıt alalım.Balığı ortasına koyalım.Soğanları yuvarlak olarak dilimleyelim.Balığın içerisine soğan dilimlerinden koyalım.Üzerine kırmızı biberden küçük parçalar koyalım.Üzerine limon sıkalım.son olarak ta biraz yağ gezdirip yağlı kağıda salım.Yağlı kağıdın üzerine de alüminyum folyo sararak fırın tepsisine yerleştirelim.Diğer balıkları da aynı şekilde yapıp yerleştirelim.Tepsiye altı ıslak kalabilecek kadar su ekleyerek 200-250 derecelik fırında pişirelim.Yağlı kağıda sarmaktaki amaç alüminyumun balığa geçmesini önlemek.Böylece hem balık sağlıklı ve lezzetli oluyor hem de fırın tepsimiz kirlenmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder