1

1

24 Temmuz 2014 Perşembe

ARABAŞI ÇORBASI

MALZEMELER
1 Adet tüm tavuk
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1-2 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber









YAPILIŞI
Aslında bu miktarlar için tüm tavuk çok fazla oluyor ama tüm tavukla daha lezzetli oluyor.Ben tavuğun kalanını farklı tariflerde kullanıyorum.İlk olarak tavuk haşlanarak pişirilir.Soğuduktan sonra göğüs kısmındaki etler didiklenir ve 3 su bardağı tavuk suyu alınarak ayrılır.(3 su bardağı su olmazsa kalan kısmı normal su ile tamamlayabilirsiniz.)Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı konularak eritilir.İçerisine 2 yemek kaşığı un eklenir ve kavurulur.Un kavrulduktan sonra içerisine salça eklenerek karıştırılmaya devam edilir.İçerisine tavuk suyu topaklaşmaması için kademe kademe eklenerek sürekli karıştırılır.Tavuk suyu eklendikten sonra içme suyu da eklenir ve arada bir karıştırmak suretiyle kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynadıktan sonra içerisine baharatları ve didiklemiş olduğumuz tavuk etlerini ekliyoruz ve sıcak olarak servis ediyoruz.

    AFİYET OLSUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...