1 Su bardağı su
4/1 maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz bir çay kaşığı şeker
un
İÇ MALZEMELERİ:
250 gr.kıyma
2 Adet soğan
2 Adet domates
1 tatlı kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
Mayayı su ve şeker ile ıslat.İçine diğer malzemeler konularak yumuşak bir hamur yapılır.Diğer taraftan hamur mayalanıncaya kadar iç malzemeleri hazırlanır.Soğanlar ince ince doğranır kıymanın içine konur aynı şekilde domateslerde ince ince doğranır kıyma ile biraz salça ilave dilerek karıştırılır.Hamur ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak sıva yağ ile açılır.Bu işlemde eller kullanılır.
Yuvarlak şekilde açılan hamur önce yanlar ortada buluşturulur sonra aşağıda ve yukarıdaki parçalar birleştirilir.Bu işlem yapılırken eller sıvı yağa batırılır.Kare şekil verilen hamur tepsiye dizilir sonra hazırladığımız iç harcı konulur ve tepsiye dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder