1

1

3 Temmuz 2014 Perşembe

GÜLLAÇ

MALZEMELER:

8 Yaprak güllaç
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı şeker
ceviz,2 vanilya yada isteğe bağlı gülsuyu 1 çay bardağı

YAPILIŞI:

Sütü bir tencereye alalım içine şekeri ilave edilim ve şeker eriyene kadar ocakta ısınmaya bırakalım.Şeker eriyince altını kapatıp ılımaya bırakalım el yanmayacak dereceye geldiğinde vanilyayı ilave edelim.Güllaçları parlak yüzü üste gelecek şekilde bir yaprak güllaç 2 kepçe süt olarak   tepsiye dizelim.Kalan sütü de üstüne döktükten sonra 1 saat dinlendirelim ve servise sunalım.



Not.Sütü sıcak koymayalım güllaçlar hamurlaşır.AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...