1

1

16 Temmuz 2014 Çarşamba

MUHALLEBİ DOLGULU KEK


Malzemeler
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 su bardağından biraz eksik un







Krema malzemeleri
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
2 Poşet krem şanti (ben kakaolu kullandım dilerseniz sade kullanabilirsiniz)
2 su bardağı süt 
Damla çikolata


YAPILIŞI

Kreması için vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencerede karıştırın.Orta dereceli ateşte koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra ateşten indirip içerisine vanilyayı ekleyip karıştırın.Daha sonra soğuması için bir kenara bırakalım.
Keki için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına koyup iyice köpürünceye kadar çırpın.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpın ve kare bir borcam veya tepsiyi yağlayarak içerisine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Kek piştikten sonra hafif soğumasını bekleyelim. Ilıdıktan sonra yuvarlak dar ağızlı bir kalıpla aralıklı olarak oyuklar açın.Açtığımız oyukların içerisine hazırladığımız kremadan boşluklara dolduralım.Kalan kremayı da üzerine eşit şekilde yayın.
Daha sonra 2 bardak sütle 2 poşet krem şantiyi çırpın ve kremanın üzerini kapatacak şekilde eşit yayın.Üzerine de dilerseniz damla çikolata serperek soğuk servis ediniz.


AFİYET OLSUN!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...