1

1

11 Temmuz 2014 Cuma

BİBERLİ EKMEK

Hamuru İçin Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
Aldığı kadar un





Üzeri İçin Malzemeler :
3 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 baş kuru soğan
Baharatlar(susam,kekik,kimyon)


Yapılışı :
Süt ve su karıştırılıp ılıtılır. İçine sıvı yağ,tuz,şeker ve yaş maya konur.Aldığı kadar da un eklenir.Yumuşak bir hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır.Bu sırada üzeri için gereken malzemeler soğan ,kırmızı biber,yeşil biber bir tatlı kaşığı da salça konup kavurulur. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak hale getirilir.Yuvarlak hale gelen hamurların üzerine hazırlanan karışımdan bir yemek kaşığı sürülür.Üzerine susam ve kekik serpilir.190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.



AFİYET OLSUN !!!!!!!!!!!!!!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...