2 yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için
Peynir (dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz)
Maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Elde edilen hamur merdaneyle yarım santim kadar kalın olacak şekilde açılır.Bardak veya kalıpla hamurdan daireler kesilir.Her bir dairenin içerisine Hazırlanan içten konulur ve ikinci bir daire üzerine kapatılıp kenarları bastırılır.Kenarlarından bıçak veya kürdanla 7-8 tane çizik atılır.(İsterseniz 4 bile atabilirsiniz)
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder