1

1

29 Haziran 2014 Pazar

MİDYE TATLISI

MALZEMELER:

1 Yumurta
1 Çorba kaşığı sirke
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
Nişasta,un 1 çimdik tuz

İÇ MALZEMESİ:

250 gr,tere yağı (eritilmiş)

ŞERBETİ:
2 SU bardağı şeker
2 Su bardağı su

AÇMAK İÇİN
Nişasta
YAPILIŞI:

Malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Elde edilen hamur beşer beşer beze haline getirilir ve nişastayla tabak büyüklüğünde açılır üst üstte sıralanıp büyük bir şekilde yufka haline getirilir ve rulo şeklinde katlanır.


2 parmak genişliğinde kesilen yufkalar avuç içi yardımıyla bastırılarak yuvarlak bir biçim verilir ve ikiye katlanıp tepsiye dizilir.180 dereceli ısıtılımış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra ikiside soğuk olacak şekilde servis yapılacağında şerbeti ile buluşturulur.



AFİYET OLSUN:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...