1

1

10 Haziran 2014 Salı

ŞERİT PASTA(DOLAMA PASTA)

    PANDİSPANYA İÇİN
   4 yumurta
   1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
   3 yemek kaşığı ıspanak suyu
   1.5 su bardağı un
   1 çay kaşığı kabartma tozu
   1 tatlı kaşığı vanilya

KREMA İÇİN
 3 su bardağı süt
 2.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta 
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 poşet krem şanti

YAPILIŞI

İlk olarak süt, un,şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Soğuyan kremaya bir poşet krem şantiyi toz halinde döküp 2-3 dakika kadar çırpın.  
Pandispanya için yumurta ve şekeri karıştırıp iyice köpürünceye kadar çırpın.
Ispanak suyunu ekleyip karıştırın.
Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru döküp yayın.(Büyük olursa daha iyi olur)
200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. (Üzeri hafif kızarmış olmalı)
Fırından çıkan pandispanyayı 10 dakika bekletip bir örtü veya bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın.
Pandispanyanın üzerine kremayı sürün.
Pandispanyayı uzunlamasına 6 eşit parçaya bölün.(Küçükse 5 dilim de olur)

İlk parçayı rulo yapıp folyo veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin orta kısmına yerleştirin.Diğer şeritleri alıp ilk parçanın etrafına sarın.Dilerseniz arasına muz parçaları koyabilirsiniz.







Üst kısımda tümsekler oluştuysa bıçakla düzeltin.Pastanın  üzerini de bir streç filmle kapatın (Tercihen ayarlı pasta çemberine de koyabilirsiniz.Daha sonra çemberden çıkarıyoruz.) En az 3-4 saat dinlenmeye bırakın. 
Dinlenen pastayı kremayla kaplayın.Eğer zamanınız yoksa kremayı önceden hazırlayıp hemen pastayı kaplayabilirsiniz.Kaplamak için krema malzemelerinden yeni bir krema hazırlayın ya da direkt krem şanti kullanarak ta kaplayabilirsiniz.Yalnız pastayı kaplayacağınız kısma biraz süt ekleyip çırparak inceltebilir, daha kolay sürülmesini sağlayabilirsiniz. 
Kenar kısımları hindistan ceviziyle kaplayın.Üst kısmını da dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
                    AFİYET OLSUN!!!!!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...