1

1

12 Haziran 2014 Perşembe

İÇİ KIRMIZI PASTA

MALZEMELER
KREMA İÇİN
2 Yemek kaşığı un
2,5 kaşık nişasta
4 Su bardağı süt
1 poşet toz kremşanti
PANDİSPANYA İÇİN
1 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
4 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu da olur)
3 yemek kaşığı kırmızı pancar suyu
İÇİ İÇİN
1-2 adet muz
Çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI
Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.İçerisine yağlı kağıt serilmiş düz yuvarlak bir kek kalıbında önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Pandispanya pişerken kremayı hazırlayalım.Krema malzemelerini bir tencereye koyup iyice karıştırın.Ocağın üzerinde koyu muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan indirdikten sonra arada bir karıştırarak soğumasını ve kabuk tutmamasını sağlayın.Soğuduktan sonra içerisine toz kremşantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.Soğuyan pandispanyayı yağlı kağıttan çıkarın ve ikiye bölüp alt kısmına kremayı dökerek düzgünce yayın.İçerisine muz parçalarını dizin.Çekilmiş cevizleri de serperek pandispanyanın üst kısmını kapatın.Üzeri için İkinci bir krema hazırlayıp pastayı kaplayın ya da direkt krem şantiyle kaplayabilirsiniz.Üzerini dilediğinizce süsleyin.Dilerseniz çilek,kivi vs. meyvelerle yapıp üzerine de meyve jölesi dökerek soğuk servis edebilirsiniz.Pastanız biraz dinlensin daha sonra servis edin.O zaman çok daha nefis pastalar elde edersiniz.(Pancar suyunu biraz daha çok koyarsanız daha kırmızı oluyor.)

                                                  AFİYET OLSUN!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...