1

1

6 Haziran 2014 Cuma

ETLİ TAZE YAPRAK SARMASI

MALZEMELER:
-500 gr kıyma
-yarım çay bardağı köftelik bulgur ve ya pirinç
-1 yemek kaşığı salça
-1 soğan
-kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuz
-200-300 gr taze yaprak
YAPILIŞI:
Bahçeden  toplanan taze yapraklar suda haşlanır. Kıymanın içine soğan doğranır. Diğer malzemelerle birlikte biraz da su ilave edilerek yoğrulur. Yapraklar teker teker açılır içine hazırlanan harç konulur ve resimdeki gibi kapatılır.Tencereye dizilen sarmaların üzerine biraz sıvıyağ ve isteğe göre salçalı su dökülür.. Kısık ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...