1

1

17 Haziran 2014 Salı

KAVUK POĞAÇA

MALZEMELER
2 Su bardağı süt(ılık olacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Alabildiği kadar un
Arası için
Yumuşamış tereyağ
İçi için
Peynir
Maydanoz
Üzerine
Eritilmiş Tereyağ
YAPILIŞI
İlk olarak sütü ılıtıp içerisine şeker ve mayayı ekleyin.Maya iyice eridikten sonra içerisine diğer hamur malzemelerini ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve yaklaşık 20 dakika dinlendirin.Dinlenmiş bezelerin 3 tanesini ayırın.Kalan 3 tanesini tabak büyüklüğünde açın.(Yani toplamda 3'er bezeden oluşan 2 hamurumuz olacak).Arasına oda sıcaklığında yumuşamış margarinden sürün.Daha sonra diğer hamuru üzerine koyun. 3 tanesini de bu şekilde aralarını yağlayıp üst üste koyun.Daha sonra hamuru bohça şeklinde katlayalım. Sonra hamurun üzerini örtüp dolaba koyalım.Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde yapıp dolaba kaldıralım.Dolaptan hamuru çıkarıp tekrar daha büyük açalım.Açtığımız hamuru 2 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.kestiğimiz şeritleri rulo gibi dolayın.Bir ucunu altına getirin.Elinizle bastırarak biraz açıp içerisine peynirli harçtan koyup büzün. Büzdüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Üzerine birer yemek kaşığı erimiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

                                                        AFİYET OLSUN!!!
                                         







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...