1

1

7 Haziran 2014 Cumartesi

TAVUK DOLMASI

MALZEMELER:

1 Adet tavuk
1 Su bardağı bulgur(pilavlık)
1 Soğan
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı salça
1 Kaşık tereyağ
Tuz ,karabiber,nane,köri
Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Sıvı yağ tavaya alınarak doğranmış soğanlar ilave edilir.Biraz kavrulduktan sonra sarımsak ilave edilir bir kaşım daha kavrulur ve salça ,tuz,karabiber,nane ilave edildikten sonra ateşten alınır.Tavuk yıkandıktan sonra pilav içine doldurulur.


Doldurduktan sonra bir iğne yardımı ile dikiyoruz.

NOT:Dikerken ara ara açıklık kalmasına dikkat edin içine suyun girmesine için.
Daha sonra düdüklü tencereye konur ve üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir.Köri baharatını suyun içine koyarak pişirmeye bırakılır.30 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır bir tava içine 1 kaşık tereyağ  biraz salça konularak kızdırılır.Tencereden çıkardığımız çıkardığımız tavuğu arkalı önlü kızartarak servis yapılacak tabağa alınır,  diktiğimiz ipi çıkartıp servis yapılır.



AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...