1

1

10 Haziran 2014 Salı

BÜZME BAKLAVA(KAYSERİ GÜL TATLISI)

MALZEMELER
2 Yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt(çok sulu olmasın)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3-4 silme su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
limon suyu(çeyrek limonun birazını sıkın)

ÜZERİ İÇİN
1,5 su bardağı sıvı yağ+margarin(tereyağı) karışımı
İÇİ İÇİN
Tüm ceviz içi(dilerseniz büyük parçalara ayrılmış ceviz de kullanabilirsiniz)
AÇMAK İÇİN
Nişasta

YAPILIŞI
Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Elde ettiğimiz hamuru 12 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendirin.Dinlenen hamur bezelerinin her birini tek tek nişasta serperek ince bir yufka oluncaya kadar açıyoruz.Yeterince ince olduktan sonra yufkayı 4'e bölüyoruz.

Daha sonra her bir parçayı sivri olan uç kısmından geniş olan kısma doğru büzerek topluyoruz.Kalan iki ucu birleştirin.




Büzülen üst kısma cevizi koyup kalan kısmı da üzerine kapatın.










Tepsiye diğer tarafı gelecek şekilde yerleştirin.Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra soğuk tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.(Eğer şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır dikkat edin).Ben tüm ceviz koyduktan sonra üzerine birazda parça ceviz koydum.
                                                           AFİYET OLSUN!!!!














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...