1

1

3 Haziran 2014 Salı

RULO PASTA

MALZEMELER
pandispanya için:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay kaşığı tuz
2 çay bardağı un
kreması için:
yarım litre süt
4 yemek kaşığı un
4.5 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
içi için:
2 adet muz
üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt
ıslatmak için:
2 çay bardağı şekerli süt
yapılışı:
İlk olarak krema malzemelerinin hepsini vanilya hariç bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince içerisine vanilyayı koyup mikserle iyice çırpın. Sonra muhallebiyi bir kenarda soğumaya bırakın. Ardından başka bir kap içerisinde yumurta, şeker ve tuzu koyup köpürene kadar mikserle çırpın. Çırptıktan sonra unu ilave edin ve tekrara çırpın. Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. 200 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirin(fazla pişerse sert olur) Piştikten sonra biraz soğumaya bırakın. Daha sonra şekerli süt ile her iki tarafınıda ıslatın. Islatma işlemi bittikten sonra üzerine soğuyan kremayı sürün. Onunda üzerine muz dilimlerini koyun ve rulo şeklinde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra üzerini krem şanti ile kaplayıp istediğiniz gibi süsleyin. dilimleyerek servis yapın. Bu pastayı birgün önceden yapıp servis ederseniz daha güzel oluyor . Çünkü bekledikçe birbiriyle özleşiyor.
 AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...