1

1

7 Haziran 2014 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

MALZEMELER:

3 Su bardağı süt
7 Kaşık şeker
7 Kaşık irmik
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Süt,şeker,irmik ve vanilya kaşık yardımı ile karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ara sıra karıştırılarak soğutulur. Ayrı bir kapta krem şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılarak irmikli karışıma katılır  ve el yardımıyla çırpılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.Dolaptan çıkarılan karışım ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır servis tabağına alınarak servis yapılır
NOT:Üzerine arzuya göre 1 adet renkli  bonibon konularak servis yapılır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...