3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Sarı muhallebi için
3 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 poşet toz tang yada oralet(Dilediğinizi kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
İki tencere alıyoruz beyaz muhallebinin malzemelerini birine sarı muhallebinin malzemelerini de diğer tencereye koyup ikisini aynı anda ocakta koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.Koyu kıvam aldıktan sonra yuvarlak kaselere beyaz olan alta gelecek şekilde biraz doldurun.Üzerine sarı olandan beyazın üzerine yavaş yavaş 2-3 kaşık dökün.Sarı beyazın içine doğru akacaktır.Eğer akmazsa kaşıkla hafifçe aşağı doğru itin.Başka bir kaseye de alta sarı gelecek şekilde sarı muhallebiden dökün.Sonra beyaz olandan üzerine 2-3 kaşık dökün.Yaptığınız tatlıları buzdolabında bekletin.Servis edeceğiniz zaman kaseleri ters çevirerek tatlıyı kaseden çıkarın ve servis edin.Dilerseniz çikolata sosuyla servis edebilirsiniz.İki muhallebiyi aynı anda yapmalısınız yoksa soğuyunca biri diğeri içine doğru akmaz.Hatta sarı olana nişastayı yarım kaşık daha fazla koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder