1

1

7 Haziran 2014 Cumartesi

KÜRDAN KEBABI

MALZEMELER:

250 gr.kuşbaşı et
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
2 Adet biber
1 Adet soğan
1 Diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı salça

YAPILIŞI:

Kuşbaşı eti bir tencereye alalım.İçine soğan ,sarımsak ve salçayı koyarak pişirmeye bırakalım.Patlıcanları uzun uzun dilimleyerek tost makinasında  1 kaşık sıvı yağ gezdirerek kızartılır.(tost makinasında yapmamızın sebebi ise kızartarak fazla yağ almamasını sağlamak için)
 
Sonra pişen patlıcanları artı şeklinde koyup pişirdiğimiz kuşbaşı eti koyarak kapatılır.


Bir kürdan yardımı ile önce domates sonra doğranmış biber ile patlıcanlara batırarak tepsiye dizilir. 1 kaşık sulandırılmış salça dökülerek 200 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirilir.

 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...