1

1

10 Haziran 2014 Salı

PATATES ÇANAKLARI

MALZEMELER
4-5 Adet büyük boy patates
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Maydanoz
Sıvı yağ
İçi İçin
Süzme yoğurt
Sıvı yağ
Salça


YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri iyice yıkayıp bir miktar suyla haşlıyoruz.Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak rendeliyoruz.Dilerseniz rendelemek yerine patates ezeceği ya da çatalla da ezebilirsiniz.Ezilen patateslerin içerisine bir miktar sıvı yağ,karabiber,pul biber,toz biber,nane ve tuz atılarak iyice karıştırılır.İçerisine ince doğranmış maydanoz eklenir.İyice karıştırıldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve ortası çanak şeklinde hafifçe bastırılır.Patatesler bu şekilde yapıldıktan sonra içlerine süzme yoğurt biraz su ile çırpılarak doldurulur.(su çok fazla olmasın 1 yemek kaşığı kadar yeterli)Daha sonra sıvı yağ ve salça bir tavaya koyulur ve ocağa konur.İçerisine bir miktar su eklenerek sos yapılır.Sonra yapılan sos yoğurdun üzerine gezdirilir.Bu işlemi dilerseniz bir miktar yağın içerisine kırmızı toz biber ekleyerek ocakta kızdırıp yoğurtların üzerine gezdirebilirsiniz.Patates çanaklarını maydanoz içerisinde dolandırarak etrafını maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

                                       AFİYET OLSUN!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...