1

1

16 Haziran 2014 Pazartesi

KATMER POĞAÇA


MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Alabildiği kadar un





İçi için
Peynir
Maydanoz
Arasına sürmek için 
Eritilmiş margarin
YAPILIŞI
Sütü biraz ılıttıktan sonra içerisine şeker ve mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırıp biraz bekleyin.Daha sonra içerisine diğer hamur malzemelerini de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan 8 er tane ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Bu parçaları baklava yapar gibi tabak büyüklüğünde açıp her birinin arasına erimiş margarini sürün.Diğer parçayı da tereyağı sürdüğümüz parçanın üzerine kapatın.Bu 8 küçük bezeyi aynı şekilde açıp üst üste dizin.En üstteki parçayı yağlamayın.Bunu bir kenarda biraz bekletin.Bu arada diğer hamurdan yine 8 parça küçük bezeler yaparak aynı şekilde açıp bir kenarda bekletin.Daha önce yaptığımızı alıp fazla bastırmadan daha büyük bir şekilde açılır.(çok fazla inceltmeyin)Oluşan hamuru sigara böreğindeki gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz.(önce enlemesine sonra artı olacak şekilde boylamasına sonra da çarpı olacak şekilde  kesiyoruz)Her bir parçanın geniş ucuna peynirli içten koyuyoruz(dilerseniz patatesli,kıymalı ya da mantarlı yapabilirsiniz.)Tıpkı sigara böreği sarar gibi sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.Bütün parçaları aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

                                                  AFİYET OLSUN!!!!!!

                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...