1

1

3 Haziran 2014 Salı

BAYATLAMAYAN POĞAÇA


MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı
İçi için
Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI
Ilık sütün içerisinde mayayı eritin.İçerisine şekeri koyup biraz bekletin.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.Ardından alabildiği kadar unla birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurun mayalanmasını bekledikten sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak içerisine dilediğiniz harcı koyup (ben peynirli yaptım) üzerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.Şekil verirken hamuru elinizle biraz büyütün.Daha sonra ortasına harcı koyun ve bıçakla kenarlarının ortasından çizik atarak kesin.Daha sonra kesilen kısımları birbirinin içerisinden geçirin.Ya da düz bir şekilde ya da yuvarlakta yapabilirsiniz.200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Müthiş poğaçalarınız hazır.Mutlaka deneyin oldukça yumuşak ve lezzetli oluyor.

AFİYET OLSUN!!!



                      












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...