MALZEMELER:
1 Paket margarin
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
2 Çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Alabildiğine un
1 Su bardağı irmik
Şerbeti:
3 Su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yumurta,margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır sonra un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlayarak baklava dilimi şeklinde kesilerek irmiğe bulanır,tepsiye dizilir.175 derecede ısınmış fırında pişirilir.Bir tencereye 3 bardak şeker ve 3 bardak su ilave edilerek kaynatılıp ılımaya bırakılır.Kurabiyeler piştikten sonra ılık hale gelince şerbeti dökülüp servis yapılır.
1
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KREPLİ SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...
-
MALZEMELER 1 Paket Margarin 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı Su 1 Yumurta Beyazı 1 Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Nişasta...
-
Kızımın okulundaki yerli malı haftası kutlaması için pasta bize düştü.Bizde oturduk düşündük nasıl bir süsleme yapabiliriz diye.Sonunda üze...
-
MALZEMELER 1 kilo pazı 1 kilo semiz otu 4 adet soğan Tuz Karabiber Kırmızıbiber Nane YAPILIŞI Semizotu, pazı ve s...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder