1

1

1 Haziran 2014 Pazar

İRMİK MANTOLU KURABİYE

MALZEMELER:

1 Paket margarin
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
2 Çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Alabildiğine un
1 Su bardağı irmik

Şerbeti:
3 Su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Yumurta,margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır sonra un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlayarak baklava dilimi şeklinde kesilerek irmiğe bulanır,tepsiye dizilir.175 derecede ısınmış fırında pişirilir.Bir tencereye 3 bardak şeker ve 3 bardak su ilave edilerek kaynatılıp ılımaya bırakılır.Kurabiyeler piştikten sonra ılık hale gelince şerbeti dökülüp servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...