1

1

16 Haziran 2014 Pazartesi

SUSAMLI SİMİT POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
İÇİ İÇİN
Peynir
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
Susam

YAPILIŞI
İlk olarak peynirin içerisine maydanozları doğrayıp içini hazırlayalım.
Daha sonra Pekmezle suyu karıştırarak batıracağımız karışımı hazırlayalım.
Sütü biraz ılıtıp içerisine şeker ve mayayı koyup iyice karıştırın.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğurun.Yoğurduktan sonra mayalanması için yarım-bir saat civarında bekletin.Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar kopararak hamuru elinizle açın.Ortasına hazırladığınız peynir ve maydanoz karışımından koyarak iki ucunu birleştirerek kapatın.Kapattığınız taraftan tutarak sulandırdığımız pekmezli karışıma batırıp daha sonra susama bulayalım.Kapattığımız taraf alta gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.Şekil verirken dilerseniz yuvarlak dilerseniz oval yapabilirsiniz.
                                                       AFİYET OLSUN!!!
                                                   







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...