1

1

17 Haziran 2014 Salı

SİNİDE BÖREK

MALZEMELER
1 Kilo un
1 paket kuru maya
Bir tutam tuz
Su
İçi için 
4 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
2 adet orta boy domates
3-4 adet biber
Tuz
Karabiber

Arası için 
Eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak çok sert olamayan bir hamur elde edilir.Mayalanmasını beklenmeden hemen alt için ceviz büyüklüğünde 10 adet beze üstü içinde 10 adet ceviz büyüklüğünde beze yapılır.Alt için yapılan bezeleri tabak büyüklüğünde açarak aralarına erimiş tereyağı sürülür.Her birinin arasına tereyağı sürülerek 10 tanesi de üst üste dizilir.Daha sonra üst üste dizilen hamurların hepsi daha büyük bir yufka olacak şekilde açılır.Açılan yufka tepsinin üzerine yerleştirilir.Üzerine hazırlamış olduğumuz içten konulur.Daha sonra üstü için yaptığımız diğer 10 bezede tıpkı alt katında yaptığımız gibi küçük küçük açılıp aralarına tereyağı sürülüp hepsi tekrar daha büyük bir yufka şeklinde olacak şekilde açılır.Bu da üzerine harç koyduğumuz hamurun üzerine örtülür.Üzerine erimiş tereyağı sürülür ve fırına verilir.Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis edilirse mükemmel olur.
AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...