1

1

13 Kasım 2018 Salı

TAVUKLU PATATES DOLMASI


MALZEMELER

5-6 adet orta boy patates
İçi için
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için 
Kaşar  Peyniri

YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyalım. Çıkan küçük patates parçalarını bir kenara alıp küçük küçük dilimleyip az yağda kızartalım. Kızaran patatesleri bir kenara alalım. İçini oyduğumuz patatesleri de hafif pembeleşinceye kadar kızartalım ve yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine koyalım.
İç harcı için bir miktar sıvı yağ içine soğan ve biberleri doğrayıp hafif soteleyelim. daha sonra küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü de ilave ederek soteleyelim. Daha sonra bahartlarını ekleyip son bir kez çevirip önceden kızarttığımız küçük patatesleri de ekleyip ocağın altını kapatalım (dileyen salça da ekleyebilir). Oyduğumuz patatesleri fırın tepsisine dizelim. Hazırladığımız içi oyduğumuz patateslerin içerisine yerleştirelim. Patateslerin pişmesi için bir miktar tuzlu su hazırlıyoruz ve bir miktar tepsiye döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Patatesler piştikten sonra üzerine kaşar peyniri yerleştiriyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
                                                              AFİYET OLSUN!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...