1

1

13 Temmuz 2015 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ(şeker hamurlu)


MALZEMELER
1 yumurta
200 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2,5-3 su bardağı un
1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
Süslemek için
Şeker hamuru
YAPILIŞI
İlk olarak margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın.Daha sonra içerisine pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu  ve unu ekleyin.(Unu azar azar ekleyin fazla olmasın).Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekleyerek yoğurun.Daha sonra hamuru streçle sarıp yarım saat veya 1 saat kadar buzdolabında bekletin.Bekleyen hamuru nişasta yardımıyla yaklaşık olarak 1 cm. kalınlığında açın.Açtığınız hamurdan kalıplar yardımıyla şekiller çıkarın.Çıkardığınız şekilleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri süslemeden önce bekletirseniz iyi olur.5-6 saat kadar yeterli olur.zamanınız yoksa iyice soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz.

Şeker hamurunu isterseniz hazır isterseniz sitemizdeki tarifle yapabilirsiniz.Bundan sonrası sizin hayal gücünüz ve zevkinize kalmış.Şeker hamurunu altına pudra şekeri ya da nişasta serperek silikon merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açın.(Silikon merdaneniz yoksa ahşap merdane de olur. Fakat merdanenin damarsız olmasına dikkat edin.Yoksa şeker hamuruna izi çıkar.)açtıktan sonra kalıplarla şekiller kesin.Altını küçük bir fırça yardımıyla çok hafif ıslatın ve aynı şekildeki kurabiyenin üzerine yapıştırın.Diğer şeker hamurlarını da aynı şekilde yaparak yapıştırın.Şeker hamurunu yapıştırmadan önce yapışacak kısım mutlaka bir fırçayla hafif ıslatmayı unutmayın!
AFİYET OLSUN!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...