1

1

13 Temmuz 2015 Pazartesi

ISPANAKLI RULOLAR
























Malzemeler:
·      3 yumurta 
·     4 kahve fincanı  şeker
·     1 paket vanilya
·     Yarım paket kabartma tozu
·     4-4,5 kahve fincanı un
·     1 su bardağı ıspanak püresi
·     2 fincan su
       Arası için:
·     1 paket sade krem şanti
·     1 su bardağı  soğuk süt
·     1 su bardağı hindistan cevizi
       Bir miktar damla çikolata
YAPILIŞI


      Bir bağ ıspanağı temizleyin.Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın.Haşlanan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirerek püre yapın.Diğer taraftan yumurtaları ve şekeri bir çırpma kabına alın ve  iyice çırpın.Ispanak püresini ve suyu   ekleyip karıştırın.Üzerine un,kabartma tozu ve vanilyayı  ekleyerek karıştırın.Dikdörtgen fırın tepsisine  yağlı kağıt serin  ve üzerine  hazırladığınız ıspanaklı keki dökün.170 derecelik fırında pişirin.Kekin kolay  rulo yapılabilmesi  için  fırında çok kalmadan ve sertleşmeden fırından almanız gerekiyor.Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.



     Ayrı bir kapta 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle  çırparak hazırlayın.Hazırladığınız krem şantiyi buzdolabında bekletin.Soğuyup krema kıvamını alan krem şantiyi  ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin.Hindistan cevizini krem şantinin üzerine serpiştirin.
     Bıçak ile kekten 2-3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Sonra enine keserek kestiğiniz  şeritleri rulo yapın .Yaptığımız ruloları servis tabağına alın ve soğuk olarak servis edin.

(Tabi benim tepsi biraz küçük olduğundan tam olarak rulo olmadı.tepsinizi rulo yapabileceğiniz büyüklükte seçerseniz süper olur.Tabi fırınınıza sığarsa.)

AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...