MALZEMELER
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
İçi İçin
500 gr. kıyma
3 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
2-3 adet domates
(Dilerseniz 1 tutam maydanoz)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
YAPILIŞI
İlk olarak bir yoğurma kabını ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırıp biraz bekleyin.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.İçerisine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.Yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.Üzerini kapatarak bir kenarda mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken biz de pidenin iç malzemesini hazırlayalım.İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup blenderdan geçirip kıymanın içerisine ekleyelim.Daha sonra yeşil biber,kırmızı biber, soğan ve sarımsakları da blenderdan geçirerek kıymaya ekleyin.İçerisine tuz ve baharatlarını da ekleyerek iyice karıştırın.
Bu sırada mayalanan hamurdan yumurtadan büyük bezeler alın.Unlu bir zeminde uzunlamasına açın.Kenar kısımlarında 1-2 parmak kadar boşluk kalacak şekilde içerisine iç malzemesinden eşit şekilde yayarak koyun.Kalan kenar kısımlarını iç malzemesinin üzerine doğru kapatın.Bütün malzemeyi bu şekilde yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Pidelerin kenarlarına silikon fırça yardımıyla biraz sıvı yağ sürün.(isteyen yumurta sarısı da sürebilir.)Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.Çıkan pidelerin kenarına sıcakken tereyağı sürebilirsiniz.Böylece daha parlak bir görünüm elde edersiniz.
AFİYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder