1

1

22 Eylül 2015 Salı

İSKENDER






MALZEMELER
500 gr. tüm dana eti(doğranmadan)
Tuz
Kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tırnak pide(yoksa bayat ekmekte olur.)
SOS İÇİN
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Bir miktar su
Pidelerin Üzeri için
1-2 yemek kaşığı tereyağı
(yapacağımız sayıya göre değişir.)

YAPILIŞI
İlk olarak buzlukta donmuş olan bütün eti çıkarıp 15-20 dakika dışarıda bekletiyoruz.Kesilebilecek kıvama gelince döner eti keser gibi ince ince kesiyoruz.Kestiğimiz etleri bir düdüklü tencereye koyuyoruz.İçerisine yağ,tuz ve baharat ekleyip kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.(Düdüklü kullanmak istemezseniz normal tencerede de yapabilirsiniz.Fakat düdüklüde hem daha çabuk pişiyor hem de yumuşacık oluyor.)Etler pişene kadar tırnak pideleri kare kare dilimleyerek tabakların altına yerleştirin.


Sos için 1 yemek kaşığı salçayı ve tereyağını bir tavaya koyalım ve kavuralım.(salçanın içerisine biraz su dökerek seyreltelim.)İçerisine baharat ekleyelim ateşte biraz daha çevirdikten sonra altını kapatalım.

Bir başka tavada tereyağını eritelim ve tırnak pidelerin üzerinde gezdirelim.Üzerine pişirdiğimiz etleri yerleştirelim.Etlerin üzerine de hazırladığımız sostan gezdirelim.Tabağın yan tarafına 1-2 kaşık yoğurt koyalım.Arzuya göre yanına közlenmiş biber,domates ve pilav da koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...