1

1

2 Ekim 2015 Cuma

ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE


MALZEMELER
1 paket margarin (250 gr. tereyağı)
Yarım paket pudra şekeri
1 adet yumurta
Alabildiği kadar nişasta

Kaplamak için
1 paket Bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

İlk olarak yağ ile pudra şekerini mikserle iyice çırpın.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.Bu sırada bir kaba çikolata ve tereyağını koyarak benmari usulü eritin.Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırarak çikolatayla kaplayın.Ben çikolataları kağıt kaplara koydum.Dilerseniz bu şekilde dilerseniz bir tel ızgara üzerine koyarak çikolatanın süzülmesini sağlayıp donduktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...