1

1

29 Ekim 2015 Perşembe

PİŞİ



MALZEMELER
4 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu, yoğurdu,yumurta ve kabartma tozunu karıştırarak iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan bir parça alın ve 2-3 cm kalınlığında açın.Açtığınız hamuru küçük kareler elde edecek şekilde kesin.(Dilerseniz kalıplarla da kesebilirsiniz.)Daha sonra kızgın yağda kızartın.Kızaran hamurları bir kağıt havluya koyun ve fazla yağını çekmesini sağlayın.
AFİYET OLSUN!!!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...