1

1

20 Nisan 2015 Pazartesi

BALLI EKMEK



MALZEMELER
4-4,5 Su bardağı un
Yaklaşık yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 adet yumurta
Kuru maya
1 yemek kaşığı bal
1 adet rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağından biraz daha fazla tereyağı (175 gram)
3/4 su bardağı ılık süt
üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
Kuru maya ve bal,ılık süt içerisine eklenerek karıştırılır.Biraz beklenir.Bir yoğurma kabında un,limon kabuğu rendesi,tuz ve şekeri (eğer çok şekerden hoşlanmıyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.) koyarak ortasını havuz gibi açın ve üzerine beklettiğimiz bal,süt ve maya karışımını içerisine dökerek hamuru yoğuralım.Mikserin hamur yoğurma aparatıyla yaparsanız daha iyi olur. Daha sonra içerisine teker teker yumurtaları kırarak yoğurmaya devam edelim.Son olarak ta içerisine küp küp doğranmış tereyağını ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Yumuşak, parlak ve pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamur tahtasının üzerine veya tezgaha biraz un serperek bir kaç dakikada elle yoğurun ve üzerine örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru yaklaşık 15 kadar bezeye ayırarak yuvarlayın ve kağıt kalıplar yerleştirdiğimiz muffin kalıplarına yerleştirelim.(Kağıt kalıp kullanmazsanız muffin kalıplarını margarin ile yağlayın). Birazda kalıplarda mayalanmasını bekledikten sonra üzerine yumurta sarısından sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.(Yaklaşık olarak  25-30 dakika kadar )
(bu tarif www.pinterest.com adresinden alınmıştır.)
AFİYET OLSUN!!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...