1

1

20 Nisan 2015 Pazartesi

TAVUKLU DÜRÜM


MALZEMELER

Hamuru için
Un
Biraz tuz
Su
(Zamanınız varsa mayalı da yapabilirsiniz)
İçi İçin
Tavuk göğüs eti
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet patates
3-4 yemek kaşığı Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon

YAPILIŞI
Hamuru için bir yoğurma kabına un ve tuzu koyun.Üzerine su ekleyerek çok sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.Bir kenarda biraz dinlendirin.
İçi için tavuk etini haşlayın.Haşlandıktan sonra ince ince didikleyin.Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak bir wok tavanın içerisine alın.Zeytin yağını da ekleyerek orta ateşte soteleyin.Bu sırada soğanları dilerseniz halka halka dilerseniz küçük kare dilimler şeklinde doğrayın ve biberlerin içerisine ekleyin.Patatesi soyup biberlerin içerisine rendeleyin.Malzemeler sotelendikten sonra içerisine didiklediğiniz tavuk etini ekleyin.Son olarak tuz ve baharatlarını da ekleyin ve bir iki kez çevirdikten sonra altını kapatın.
Beklettiğimiz hamurdan küçük bezeler yapın.Her bir bezeyi yaklaşık tabak büyüklüğünde açın ve tavada ya da sac üzerinde pişirin. Lavaşları yaptıktan sonra bir tarafına hazırladığımız içten koyun ve rulo şeklinde sarın.Yanında ayran ya da meyve suyu ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...