1

1

18 Nisan 2015 Cumartesi

BUHARDA BÖREK

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 orta boy kabak
1 orta boy havuç
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
yarım yemek kaşığı salça
istenilen baharat
yarım çay bardağı sıvıyağ
aleminyum folyo
YAPILIŞI:
İlk olarak kıymayı kuru soğan ve baharatlarla kavurun.Kavurduktan sonra salçayı ilave edin.Suyunu çekene kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Daha sonra kabukları soyulmuş kabak ve havucu rendenin küçük tarafından rendeleyip hafif tuzlayın.(bunları ayrı ayrı kaplara koyun karıştırmayın.)Sonra yufkanın birini serin ve her tarafını sıvıyağ ile yağlayın ve üzerine ilk olarak kabak rendesini serpiştirin.Sonra yufkanın diğerini kabak serptiğimiz yufkanın üzerine serin yağlayın ve onada havuç rendesini serpiştirin.En son olarak diğer yufkayıda serip yağladıktan sonra üzerine kavurduğumuz kıymayı serpiştirin.Bu işlem bittikten sonra fazla sıkmadan rulo şeklinde sarın ve ikiye bölün.İkiye böldüğünüz ruloyu ayrı ayrı aleminyum folyoya sarın.(aleminyum folyoyu sıkı sarın içerisine su girmesin.)

Sardıktan sonra geniş bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.20 dk. piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra iki parmak genişliğinde keserek borcama dizin.
Dizdikten sonra üstüne sarmısaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş kırmızı toz biber dökün.servis yapın.
AFİYET OLSUN..........








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...