1

1

4 Aralık 2015 Cuma

ELMALI KURABİYE 2





















MALZEMELER
200 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
9 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
5 damla limon suyu
İçi için
1 çay bardağı mandalina suyu
3 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kadar tarçın
Ceviz içi
YAPILIŞI
İlk olarak içini hazırlayıp soğumaya bırakalım.Bunun için ilk olarak elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. İçerisine 1 çay bardağı mandalina suyunu ekleyelim.Ocağın üzerine koyalım.İçerisine şekeri de ekleyerek suyunu çekene kadar ocakta çevirelim.Suyunu çektikten sonra ocaktan alalım ve içerisine tarçınla ceviz içini ekleyelim.İyice karıştıralım ve bir kenara koyarak soğumasını bekleyelim.
Hamuru için bir yoğurma kabında margarin,sıvı yağ,yoğurt,şeker,vanilya ve yumurtayı koyarak karıştıralım.Kabartma tozunu  ekleyelim ve üzerine limon suyunu sıkalım.Son olarak içerisine unu da ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım.Biraz dinlendirirseniz daha iyi olur.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve çay tabağından biraz büyük açalım.Alt kısmına çizikler atalım.Uç kısmına da hazırladığımız elmalı içten bir miktar koyalım ve çiziklere doğru rulo yaparak saralım.Yaptığımız ruloları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla yerleştirelim.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN!!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...